04 May 2011

Suka duka Latihan Industri episod 1

Assalamualaikum,


Selamat petang semua ! Jom nak story tentang LI ku selama 5 bulan di Salah sebuah company pembinaan di Alor Setar ! Elok-elok sampai ja ada lagi 3 orang budak polimas dah tercegat kat situ ! Dalam hati kata aku sampai lambat ka ? tgk endset eh awal lgi lah, ada 5 minit lagi ! hehe


Then adalah sorang ni mai panggil kami kat luar. Siap perli anak-anak raja kena jemput masuk rupanya. Dalam hati kata macam garang ja ! Tapi sebenarnya x pown. keh keh keh. 


Waktu mula2 masuk dulu ingatkan hari-hari start kerja pukul 9 ! sebab hari petama lapor diri pukul 9. Tapi sekali Project Director kata kamu duduk site kena ada dekat site sebelum pukul 8.  Waktu balik pula pukul 6. Dalam hati kata co ni betul2 guna budak li nih. 


Dua owg budak polimas kena antar p kl, wow seronoknya depa boleh p kl (tpi dalam hati kata fuhh lega boleh dok sini hehe). Yang sorang lagi stay kat ofis, Yelah dia kan pompuan, mna boleh dok kat site yang panas tu ! dok dalam econ sudah.




13 kaki dalam tanah ! ada sapa2 berani masuk ?


Saya turun bawah tunggu saya punya site supervisor sambil tu sembang2 degan staff yang len kak nas dan kak niza. Dekat setengah jam tunggu sampai juga wa punya supervisor khairi firdaus. Bajet garang juga nmpak tua pon ada ! tapi hampeh ja, tua setaun ja. tapi tetap tua kan ! haha

then dia bawa pergi site, jalan2 kejap then balik ! walaweyh !

De: Tu first day punya cerita ! nantikan yang seterusnya !

56 comments:

aqmalazmi said...

taj sabar nak LI bila baca!!
HAHAHAH

De'din said...

aqmalazmi,,

x lama dah,, lgi 1 sem li lah kan,,
sem depan dah sem3
btw, gudluck untuk result yg bakal keluar nnti =)

aqmalazmi said...

EHH NAK TNYE...
kalau kite ade repeat tak bolh LI kew?

De'din said...

kena cukup jam kredit,,
atas 42 boleh li..
kalo x cukup x boleh li,,

HonEyBuNNy said...

hehe..

orang perempuan kan puteri lilin, mana leh kena panas...uhuh..ngeh3...

selamat berLI...;-)

De'din said...

yelah,,
kena panas sikit,,
mula lah mengada,,
nak air,,
nak payung..
nak topi,,
hihi

acc dah abes lah li,, skrg tgh sibuk kan diri buat report li yg tebal tu ! hihi

diana said...

ada je pompuan yang dok kat site..
blogger yang nama dianafisa..
tak ingat url blog dia apa..
hehhe

De'din said...

kak diana,,

mmg ada,,
tapi x ramai lah,,
btw, dia mesti hebat kan !
yelah selalu dok jumpa pompuan yg dok site semua kental2 sikit,, hehe

::contengan hati::)) said...

selamat berli miahahah ;)

dapat elaun tak nie haha,, li nie best macam2 pengalaman tapi nanty mesti rindu suasana belajar hehehe

De'din said...

Dah abes li acc,,
sekarang tgh struggle habiskan report,,
elaun ada2 tggu next story ! hehe

HEROICzero said...

hahahaha first day mmg mcm tu. rilek2, tour seround dua, then balik. =D

De'din said...

depa nak bagi biasa ngan environment ja,,
lps tu esok dattang lagi yer,,
haha

phee ungu said...

: tamau masuk dalam tu :P

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy cat spray dashboard kereta

mak oiii dalamnya... kalau 13 kaki jauh kedalam aku mmg tak berani masuk... eeehhh tak jumpa pulak mata air terpacar dalam tanah yerr

Azizul Aziz said...

waaa... x sabar nk tggu LI gak

evaa said...

takotnya nak li ;(

Solihin Zubir said...

perghh.. risiko tinggi gak tu..
lg dalam dri kubur.. heheh..

hans said...

cuak juga nak LI nanti

Amirrah Zawani said...

kena masuk dalam lubang tu ka?? tak sanggup saya.. hehehe :)

HajarRasdi [BdkKck] said...

dalamnyaaaaa!!!! tak takot ke masok dalam macam tu.. huhu..

nik rosmawati said...

best la dapat LI.tp awalnya kena start keje.dah la abis kul 6.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat Hari Ibu...”Mummy I love You”...
~~~~~~~@@@~~~~~~
Buah mangga buah jambu
Kedua buah dibuat rujak
Aku bangga padamu ibu
Walau lelah tetaplah bijak
~~~~~~~@@@~~~~~~
Roti keju tidaklah mahal
Roti sumbu cukuplah murah
Walau anakmu sungguh nakal
Kasihmu ibu tetap tercurah
~~~~~~~@@@~~~~~~
Anak katak di pinggir sawah
Anak lembu pergi ke taman
Kasih anak sepanjang galah
Kasih ibu sepanjang zaman
~~~~~~~@@@~~~~~~

ZF said...

award untuk awak.. http://www.zuhairifirdaus.com/2011/05/one-lovely-blog-award.html

cik sakdi said...

bro, mane tangga nak turun 5 kaki bawah tanah tu. hehe

zati embong said...

kitorg jarang proposed vcp,biasa proposed hdpe O.o

selamat berli di site O.o

[sutera kasih] said...

teringat masa LI dulu hehe rindunyaa

ASAL AWEK CUN JE, MATA KAU TAK KELIP!!
FIRST INTERVIEW, AWAK DAH?

Puteri Iqa Izyan said...

kui3. hari pertama je boleh jadi anak raja ^_^

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy bumbung kereta karat

uihhhh dalam sungguh kalau macam tu tak berani lahhh aku nak turun

tomato said...

haha ! macam mencabar je ! ceq dolu LI goyang kaki siap buleh tido kat surau . opss ! kantoi sudah :P

Anna Boleyn said...

huaaaa lamanya tak dtg blog dedin...
ni baru nak start bw blk...

hye hye dedin. hehe :p

report LI dah siap lom? hehe :p

niesz said...

hehe..tu br sikit tu, nnti mesti bnyk experience yg awak akan dpt, make sure buat bnyk kerja , nnti senang nk tulis dlm resume..heee...

Sir Marcello said...

fuhh...nie mesti course sangkut paut dengan architecture or building surveyor hape?

bila kenang waktu LI dulu...pergh macam2 perasaan nak dihamburkan..ada suka duka bagai...

yang takleh blah..kena join program promosi ke negeri lain...dari perlis kena trun kulim..pukul 5am dah kena gerak...haru sungguh~

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
bila blog kena block timbul

diy bumbung kereta karat

~~~~~@@@~~~~~~
Selamat Hari Guru
~~~~~@@@~~~~~~
Wahai guru yang dikasihi,
Engkaulah pelita diri ini,
Menerangi hati nurani,
Moga dirimu dirahmati
~~~~~~~~~~~
Ya Allah peliharalah guruku,
Agar dipimpin terus hambaMu,
Agar terhindar dari Neraka,
Moga dibukakan pintu Syurga
~~~~~~~~~~~
Tak terbalas jasamu
Berkorban jiwa raga
Mendidik anak bangsa
Jadi insan berguna
~~~~~~~~~~~
Keikhlasan di hati
Hulur bakti dan budi
Kau penyambung warisan
Ilmu cahaya hati
~~~~~~~~~~~
Ampunkanlah wahai guruku,
Kesilapan anak-anakmu,
Ku serahkan jiwa ragaku,
Agar terdidik nafsu liarku
~~~~~~~~~~~
Dengan izin Allahu Rabbi,
Engkaulah guru yang sejati,
Engkau bersabar mendidik kami,
Moga dirimu diberkati
~~~~~~~~~~~

gigiAriEma said...

eeii..tak sabar nk LI..!! hahah


psst..aku hati kental la eh duk site.. hahaha :P

De'din said...

phee ungu,,

x yah masuk meyh !
biar indon ja masuk,,
hehe

De'din said...

Afzainizam

dia punya level tinggi lagi,,
sbb tu tanah tambun,,

nub said...

aku baru nak stat bulan 6 ni. hadeii..hang pnya macam syokk jaa

ArxarNadhirah said...

wah ambik civil engineering ke? good2 :)

De'din said...

azizul,,

libest wooo,, kalo kena tempat,,

De'din said...

evaa

ala bukan nya kena truk pn,,

De'din said...

solihin

tu lah,,
mmg riskiko
lgi dalam dri kubur,,
mau try masuk x ?
hehe

De'din said...

hans,,

relax ja,, jgn cuak2.. hehe

De'din said...

amirrah zawani

bukan dedin masuk,, yg tu indon ja :)

De'din said...

hajar rasdi

bukan dedin masuk meyh,,
indon yg masuk dlm tu,,
dedin pon x berani nak masuk :)

De'din said...

nik rosmawati
mmg best !
tpi x puas hati masa kerja lama sgt lah :(

De'din said...

afzainizam

selamat hari ibu !

De'din said...

zf

terima kasih !

De'din said...

cik sakdi

nmpak x ada kayu bawah tu ?
itulah tgganya..

De'din said...

tomato

warghhhhhhh kantoi ! keh keh keh

De'din said...

anna boleyn

menanti2 kak hana,,
akhirnya sampai juga,,
x siap lgi lah report still otw :P

De'din said...

niesz

mmg banyak lah..
so far semua saya dah tahu serba sedikit,,
ada yg boleh dah kira expert..
hehe :)

De'din said...

sir marcello

kos civil eng,,
dedin x jalan mna2 pon,,
dok situ ja,, x pon site2 dekat2 situ juga !

De'din said...

afzainizam
selamat hari guru !

De'din said...

mira

kental lah sgt dok dalam kabin ofis tu,,
kena econ sejuk2,, haha

De'din said...

nub

selamat berli noh !
aku punya agak syok lah,,
haha

De'din said...

arxar nadhirah

yupp2 :)
ambil civil eng !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...