14 June 2010

Cukup lah tu!!!

Assalamualaikum,

Dah lama x menulis..
dalam entri sebelum ni saya ada tulis tentang gunung tahan..
saya dapat tawaran ke gunung tahan..
last2 minute..
4 hari sebelum p..
tapi sayang seribu kali sayang..
arghhhhhh...
ruginya!!!
saya demam teruk sangat..
sebelum p..
12 hari saya demam..
lama sioot..
abg saya ckp demam denggi kowt..
sebab saya rasa sakit sendi..
yg lawak x p hospital pon..
just makan ubat farmasi ja..
sebab tu lama x update..

semalam result keluar..
alhamdulilah..
lulus semua..
that mean x dak cary lah..
saya bersyukur sangat..
study pon malas..
semangat down sikit sebab2 dok sowang2 kat kamsis..
kawan2 semua dok luar..
rasa mcm keseorangan gila..
makan sorang2..
p kelas sowang2..
mmg membosankan..
kalo x tau jawab soalan..
jawab nya tido lah..
dah lah ada roomate mcm bkn roomate..
baca buku pun malas..
pb pown rendah..
rasa down sesangat..

lagipon sem ni banyak sgt pengiraan..
saya mmg lemah kira2..
walaupun boleh setle kan akaun dalam masa setengah jam ja..
waktu kerja dulu..
tapi saya sngt lemah
kalo ada pengamiran,pembezaan,square dan yg sewaktu dgn nya..
sbb tu subjek math,ukur,mekanik ..
cukup2 makan ja..

tyme kuar dok rumah sewa plak..
rasa bnyk sgt nak kna ligan..
mmg x larat..
owg len study
saya tido..
saya men FB..
saya kuar..
mmg rasa mcm nak repeat bnyak sgt..
tapi..
tiba2 ja..
muncul semangat baru..
bila nak final..

semangat apa??

x kan nak jdi cam bdak ni.. blurr ja!!


setelah terfikir semua ni:

x kan aku nak repeat??
gila kowt nak ngadap lec tu lagi.. tobat malu!!
owg len boleh buat awat aku x??
x kan nak duk ngan junior?? tebai lah muka aku..
apa kata PA aku??
yg lbh penting..
x malu ka ngan mak,abah, abg, kakak ??mestilah malu
depa semua dah berjaya..
x kan aku x nak berjaya??
kalo cary dah tentu kena extend sem..
lmbat lah aku grad kalu mcm tu..

alhamdulilah..
walaupun kena peleceh sikit2 ngan kawan2..
dengan kata2:
muka2 nak kena repeat..
akhirnya aku berjaya buktikan..
aku juga mampu..
mampu untuk berjaya..
walaupun pointers x seelok sem lepas..
bersyukur sgt..
hanya Allah yang tahu..

De'din:
  • manusia cuma merancang, Allah yg menentukan nya
  • sakit tu ujian dari Allah.. sebab nak bagi peringatan kat kita
  • kalo jadi kawan jgn lah jdi kwn yg cuba jatuhkan kawan
  • hanya mereka yg mengambil iktibar dari kegagalan akan berjaya..
  • jgn jadikan kelemahan sebagai penghalang.. jadikan ianya azam untuk berjaya
  • senyum selalu :)

8 comments:

effa lalala said...

jgn putus asa dedin..
pedulikan cakap2 kawan2 ang tuu.
aku doakan ang brjaya dunia akhirat..insyaALLAH..
good luck taw! ;)

De'din said...

thank you!!

Anne Boleyn said...

saya suka nota kaki yang kat bawah tu.. peringatan untuk semua. good job! happy blogging ka. thanx sbb follow hana :)

p/s:hye..nak tak letak iklan blog free kat blog Hana? Jom datang blog kalau nak tau sal tu :)

De'din said...

biasa lah saling ingat mengingat..
manusia kan mudah lupa..
:)

Lovely Bella said...

entry yg baguss!!! jenjalan di waktu petang lalu singgah n bergolek di sini.. eh.. eh tetibe follow plak.. :)

De'din said...

thank Lovely Bella..
sbb sudi follow..
bagus erk??
cuma luahan hati ja..

cik elina said...

yg penting usaha..
:)
*tp saya malas usaha.. :(

De'din said...

sama lah kita cik elina :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...