31 December 2010

Hey blogger !

Salam,


Wohooo ! macam mana nak tulis blog erk ? dah lupa lah pula bila lama x update ! Ada sapa2 nak tolong ajarkan ? eh2,, silap2,, macam mana nak buat starting paragraph pemulaan entri. Macam mana erk ? baiklah disebabkan tiada siapa yang sudi. Jadi saya hentam ja lah.


First, sekarang sangat sibuk dengan Latihan Industri (LI) dengan salah sebuah firma construction di Alor Setar. Tempat ni merupakan antara firma pembinaan yang terbaik, terhebat, terkemuka di Kedah. act, seblum ni x tahu pon. heee !




LI kat sini best lah juga tapi bila hari2 dok kat site yang panas memang letih lah ! dah macam mat2 bangla Dah semakin gelap sekarang bagaikan kembali ke zaman plkn. Dan agak membosankan bila tiada kawan ! Dan apalah yang lebih menggembirakan di site selain panjat backhoe dan sembang deraih kosong ngan driver nya !


Ni lah site saya !



yang hang p sembang ngan driver backhoe buat pa ?


yelah yang tu ja yang ada selain site supervisor ! yang len semua bangla,indon, burma. Kalo ada awek boleh lah juga ngorat sakat-menyakat !


Kalau nak juga jumpa awek kena lah balik main ofis, hehe.  tpi awek2 tu semua nya titile kakak. haha ! Btw, thanks to kak niza, kak bee dan kak ika ! special thanks to kak niza sebab dia lah owg yg pertama saya jumpa tyme antaq resume nak LI dan sambut tyme saya datang li dan yang terbaru ketika men bowl aritu. kalau kak niza x dak memang kekok lah saya. Kalo x mesti saya jdi pendiam aritu.


Dah sebulan 'berkerja' memang mematangkan saya. Akhirnya dapat juga merasa kepenatan berkerja yang rupanya meletihkan.  bila dah genap sebulan paham2 ja lah. Mesti ada benda2 yang ditunggu2. Apa lagi kalo bukan gaji elaun. Kelmarin ada dapat satu mcg yg soh p ofis jumpa miss kee untuk ambik elaun tapi aritu hujan so x p lah lagi. So, esok saya nak p ambiklah ! weeeee !




Btw, tahniah kepada pasukan malaysia ! yang berjaya menjulang Piala AFF buat pertama kali. Satu lipatan sejarah yang bakal diingati semua. Sempga kita kembali menjadi gergasi asia !




TANAH TUMPAH DARAH KU
De'din:
  • It's look like i need to remove my cbox for a while ! Sorry blogger
  • Akhirnya umo saya meningkat lagi beberapa hari lepas.. thanks kepada semua yg wish,, 
  • looking for a new one 
  • btw, happy new year ! hope all your dreams and wishes come true !
  • senyum selalu =)

36 comments:

haneyzatul.amira.amran said...

lame x bace entri awk! haha

Solihin Zubir said...

kat loq staq? ktna tu? nk pi skodeng.. haha..

De'din said...

kak niza : besalah future engineer ! sibuk sikit.. haha

De'din said...

solihin: rahsia2 ! hehe

Enna Banana said...

semoga apa yang diazamkan tercapai :)

De'din said...

enna..

insyaallah

www.tuanbri.com said...

Smoga tercapai azam...kena berusaha lebih nampaknya...

btw, boleh share azam anda di :

http://tuanbri.com/blog/2010/12/tahun-2011-azam-anda/

TIada hadiah
tiada peraduan
tiada kutukmengutuk

The Power of Sharing!

kiwi said...

amoih..nk awek2..hehe

Afzainizam said...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat maju jaya di harapankan tahun ini adalah lebih baik dari sebelumnya....

Pasang niat, Satu matlamat , satu iltizam, satu semangat dan laksanakan dengan tekat .... harus berubah buat terbaik... Jangan hangat-hangat tahi ayam...

HEROICzero said...

hehehe lama menghilang? gud luck with your LI~! =)

nik rosmawati said...

selamat tahun baru :)
moga tahun ni lebih baik dr tahun lepas

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hye mat bangla!

eh slp la de'din rupanya hahaha..

gurau2 jer yer =)

starzieti said...

gudluck 4 ur practical..
practical leklok..
jgn duk ngorat je taw..
hehehee

Belalang Hijau said...

bro keje dengan company contruction atau developer?

site mmg memenatkan tapi kat situ la paling banyak experience dan knowledge... gud luck bro...

hans said...

kat mana site tu
aloq setaq ka?

P/S : Belia Benci Kuliah Minggu Pertama!

Amirrah Zawani said...

huhuii.. org kedah ka??
gud luck utk LI.. wat elok2 yea :)

saiaAriEma said...

taw pikiaq gaji ja ag noh.
haha.
brapa rat weyh?

mario said...

kije rajin2...hehe

niesz said...

hehe..enjoy ur LI yer..niesz da wat da sem lps..syiioookk!ahaks!

HonEyBuNNy said...

salam ziarah....

Ain Zulaikha said...

haaaaaaaaaaa awek ni title adik.. hehehehhe

De'din said...

tuan bri

thanks !
harap azam anda juga tercapai..

De'din said...

kiwi..

kiwi kan awek !
x kan nak awek lgi ?
boyfii dah ada cukup lah,,
hehe

De'din said...

afzainizam

dedin harap azam dedin sehangat tahi mata !

De'din said...

heroic zero

thanks bro !
akan buat yg terbaik

De'din said...

nik rosmawati

thanks
moga tahun ni lebih baik dr tahun lepas untuk awak juga

De'din said...

gksb

x pe2,,
x terasa pown !
haha

De'din said...

starzieti

x2
saya x mengorat lah,,
awek2 tu yg mengorat saya !
heee~

De'din said...

belalang..

kadang2 saya pon pning
bila owg tnya pemaju
saya angguk,,
bila tnya kontraktor
saya angguk juga
tpi yg pasti
saya keja ngan kontraktor,,

mungkin sbb tauke besaq owg yg sama..

yupp memang betoi,,
bnyak pengalaman yg saya dapat

De'din said...

hans..

site tu kat loq staq,,
dekat ja ngan tesco !

De'din said...

amirah

cheq mmg owng kedah,,
asai cheq orang kedah,,
hehe

akan cheq lakukan sebaik mungkin

De'din said...

mieqha,,

rahsia sulit kerajaan dedin !

De'din said...

mario..


baik bro !

De'din said...

niesz

syok erk li ?
so far dedin ok lgi lah,,
tpi dah start bored

De'din said...

honey bunny

thanks datang sini..
dtg lagi yer nanti =)

De'din said...

ain..

yaka ?
silap2 kakak juga !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...