24 November 2010

Korban Raya Story

Salam,

Tajuk ntah apa2 grammar dier !

Btw, sebenarnya De'din nak citer pasal raya korban kali ni. kali ni De'din buat day by day bermula dari hari selasa.


|Selasa |16/11/2010| senja |


Ketika sedang leka bermain FB tiba2 kawan De'din buzz ! maka terjadilah babak ini :


S         : woii esok jemput mai rumah aku
De'din : buat apa ?
S        : buat apa lagi mai raya lah !
De'din : ang gila ka esok ? raya apa awal2 ?
s         : awat nya ang raya bila ? ang ikut mazhab mna ?


lepas rasa macam ada something wrong, De'din pown p tanya mak De'din . Esok raya erk ? mak De'din kata yelah esok lah raya !


De'din pon kata ooooo.. Patutlah mak buat ketupat dah !

Lepas tu cepat2 masuk bilik sambung chat :


De'din : saja melawak (cover malu ) hihi
S        : ha lah.. esok jgn lupa mai


Selesai ja solat maghrib terus bertakbir bersama keluarga ! tapi raya kali ni x cukup kuata. tapi raya tetap raya !


|Rabu|17/11/2010| Subuh|


Lepas ja solat subuh sekali lagi bertakbir bersama lepas tu bermaafan, Then breakfast, buka lappy, Sedar2 dah tido ! haha

Mak De'din kejut dalam 7:45 macam tu lah ! soh mandi semahyang raya. De'din pown kata awal lagi lah mak adik nak tido sikit ja lagi .

Bila bangun tengok jam Dah 8:15. dalam hati berkata alamak sembahyang kul 8:45 sempat ke x ni ? Mandi2 terus cri baju melayu. Alamak mana pula baju ni (tyme ni bilik mmg selerak sbb baru ja sampai rumah)

Dah jumpa baju butang pula x jumpa, last sekali De'din rembat butang kawen (butang len2 jenis)

Sampai ja surau owg dah bangun nak solat. nasib sempat !


lembu yang bakal dikorbankan keesokannya 


Stop sampai situ !
ada lagi sebenarnya.. tpi x menarik !



|khamis| 18/11/2010| Pagi |


Bangun solat subuh !
lepas tu macam biasa lah ! Zzzzzz

then dalam pukul 9 dah jaga ! Sebab dengar bunyi bising yelah arini abg De'din buat kenduri aqiqah untuk anak dia yang ni

Irdina Qasrina

Lepas tu mak kata p lah surau tolong orang lapah lembu. tyme De'din p tu ada sekor lagi yg belum sembelih. Apa lagi De'din pown tunjuk lah keheroan De'din !

Apa x percaya ? tgklah gambar kat bawah ni :-



waktu ni Lembu ni tgh mengelupor 

kali ni dah rasa ok dah !

 
akhirnya !

Hari tu memang penat lah ! Badan pown bau lembu ja !



De'din :
  • Rasa macam tunging langang ja ayat !
  • mesti ada yg rasa entri raya korban dah basi 
  • btw, Salam adil adha dri De'din
  • senyum selalu =)



28 comments:

diana said...

tidor je la ye?
abis tu tak pi la beraya umah member tu??

De'din said...

sgan nak p lah !
hehe
x dak teman nak pergi...
raya kali ni mmg sunyi..
x dak kawan

Anak Pak Muin said...

selamat hari raya krban

fatin hanani said...

hai :)
slmat hari raya..hehe walaupn dah lama lps hee :P

haa..kenai MRgjie kat na??
kawan sek ehh??hehehe

emm jom la joinn...
lucky draw 2 ada jom2 hehe :D

da[Y]un said...

datang jenguk kwn baru...
dayun follow de'din gak!huhu

nadey said...

nadey xsanggup tgk die menggelupur....tp kite xleh kate kesian....sbb tu daging korban....

btw nadey dh folo de'din.....

kiwi said...

kiwi dtg folo sini ^^..
bestnye...rye hri tue kt hostel je

kiz said...

selamat berkorban...sejuk mata tgk kaler ijau kat sini..tapi aku tak berani tgk orng sembelih korban sbb aku mabuk darah...lariiiii

cik zaza said...

comel ank buah de'din.. =)

♥ Funna ♥ said...

haha budak tu kiut lol..btw dh follow de'din dh tau..

S.U.R.I.A. said...

sodap yer nama irdina qasrina!!!pehh.....cumel plak tu

Lovely Bella said...

erk.. waaaaa x leh tgk darah.. adehh

DiaUmaiNiNaz said...

Dinaz tggu org kasi daging korban jer ari tu...tp tatak ding dong pon...huhuhu..korban raya ke raya korban..heeee.

De'din said...

anak pak muin

slamat ari raya korban juga

De'din said...

fatin hanani

selamat ari raya juga

dia school mate dedin waktu kat teknik dulu

hujung minggu ni dedin join !

De'din said...

dayun ..

selamat berkenalan,,
buat lah mcm rumah sendiri
thanks sbb follo

De'din said...

nadey,,

dedin dah biasa tgk dia menggelupor,,
dri kecik lgi
yupp memang kta x blh kesian..
sbb kita korbankan dia

thanks sbb follow

Enna Banana said...

raya haji raya paling besar, sepatutnya kena la happening, adess tapi raya puasa org lagi sambut riang raya. haha :P

JuE said...

salam 'eiduladha de'Din..moga xtrlambat lgi..hehe..=)

enyheartsdiamond said...

kalau tak ingat raya deepavali logik la jugak.. ney tak engat raya haji.. tehee..

little cart00n said...

raya aji dpt bpe kilo daging korban?
hahah

Anna Boleyn said...

makkkkkkkkk.....akka tngok gambar lembu tu masa tengah makan biskut cheese. nk terkeluar bk bila tngk drh.. hoho

cik helena said...

lama dah raya..hihi

haneyzatul.amira.amran said...

irdina comel!
gerammm~ grrrr...

hans said...

hahahaha
lawak jer ayat last tu
Badan bau lembu
ekekekek

P/S : Review Filem : Aku Tak Bodoh Memang Tak Bodoh! Love F.A.M.I.L.Y!

P/S : Cek Nuffnang Dah Sampai..Yehaa!

Afiefah Safieni said...

salam aidil adha..
walaupun dah lama berlalu..
peace =)

manna_salwa said...

salam, bnyknye dugaan ea.. siap bley lupe raye ag tu.. huhu.

BilaGadisBercerita said...

wa... tatot cek tgk darah 2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...