11 August 2010

Surat Khabar Baru : Orang Kelantan suka bergaduh?

Assalamualaikum,

Saya x kata. Tapi ... baca lah sendiri..


AMIR HAMZAH (kiri) menyerahkan dokuman serah tugas kepada Mazlan sambil disaksikan oleh Abdul Rahim di Kota Bharu semalam.

KOTA BHARU – Penduduk Kelantan mungkin boleh dikatakan suka bergaduh sesama jiran dan ahli keluarga jika diukur pada jumlah laporan pergaduhan yang diterima polis sepanjang tahun ini.

Menurut Timbalan Ketua Polis negeri, Datuk Amir Hamzah Ibrahim, jenayah keganasan melibatkan kes pergaduhan merupakan antara tertinggi dilaporkan di negeri ini.

Beliau berkata, sebanyak 59 kes pergaduhan diterima daripada 535 kes pelbagai jenayah keganasan yang dilaporkan kepada polis sejak Januari lalu hingga semalam.

Katanya, jumlah kes jenayah keganasan itu juga mencatatkan peningkatan berbanding 436 kes bagi tempoh yang sama tahun lalu.

“Kedudukan jenayah keganasan di Kelantan sehingga semalam meningkat yang antara lain disebabkan berlaku pergaduhan gara-gara tidak berpuas hati atas perkara yang kecil dan remeh temeh.

“Antaranya sesama jiran bergaduh cuma disebabkan salah faham membuang sampah atau ranting pokok yang dipotong masuk ke halaman rumah sebelah malah ada juga pertelingkahan antara adik-beradik,” katanya pada majlis persaraannya sebagai Timbalan Ketua Polis negeri di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kelantan di sini semalam.


------------------------------------------------------------------------------------

Tapi memang x dinafikan lah orang kelantan memang selalu bergaduh !

contoh paling mudah sewaktu perlawanan bola hari tu..

Tapi x semua orang kelantan macam tu

Sumber Kosmo!

1 comment:

AiMaN said...

alamak..ko silap la...ko lom tgk yg ni lgi kot..hehehe

http://petuakitasemua.blogspot.com/2010/11/apa-yang-anda-wajib-tahu-mengenai.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...