25 September 2010

DiGi iPhone 4 Me

Salam everyone !

That day, buka web nuff then Nampak gambaq ni .

4 apple, with kambing , with tarikh, with digi

Gua pown terfikir digi nak buat rumah terbuka kowt. Kan sekarang still syawal ! Then fikir-fikir balik. Kalo nak buat rumah terbuka tyme ni mmg tak meriah lah. Syawal kan dah nak menyising. So, gua dgn pantas nya mencari kalendar. Selak punya selak. Jeng.. jeng… jeng ..

*

*

*

*

*

*

*

*

Raya haji lambat lagi lah ! Gua ingat digi nak sumbangkan kambing tu untuk korban ! hehe then sapa yang tolong rewangkan kambing tu dpt bawa balik 4 biji epal ! Kemusyikalan gua bertambah tambah bagai dilanda tsunami. Kenapa ada tarih erk ? bufday digi ka ? Then gua google sekali lagi. Tapi bukan bufday digi. Gua pown hairan tahap kambing.


alamak kambing tu dah makan epal gua !


Bagaikan dipanah halilintar gua pon open sekali lagi web nuff. Gua tgk kambing tu dah ngap 4 epal itu sambil berkata walau. Walau ! Walau apa gua pun x pasti. “Mungkin jua walau gua akan dikorbankan nnti kurang-kurang gua dapat rasa 4 epal yg merah dan manis ini ” Kata si kambing itu kowt.. hehe


Gua pown semak lah semula post kambing ni. Terkejut kambing gua, bila dapat tau digi lancarkan contest kambing ni dan iphone ! femez lah kambing ni nanti. Jatuh lah reputasi kawan gua sebagai penggembala kambing no 1 di atlantik. Dahlah boleh dapat kambing kalo mng . eh2. silap dapat iphone kalo mnang.


Gua memang dah lama teringin nak pakai iphone ni, tambah2 bila gua Nampak kawan gua men Facebook, Farmville guna iphone kat mna2 ja dia suka. Gua kalo nak men mesti kena buka lappy yang slow ni. Nak connect tenet lah. Susah lah macam ni.


Tengok lah, macam2 ada

Gua nak juga pakai iphone tapi gua tak mampu lah. Tambah2 gua baru ja hilang motor. Sekarang gua tengah kumpul duit nak beli moto baru. Gua Cuma mampu pakai endset cikai ja sekarang ni. Camera pon tak de. Kalo dapat boleh lah juga gua ciwie depan kawan2 gua yang eksyen dgn iphone nya tu!


Tapi gua pown macam remaja lain juga nak membangun bersama teknologi ! Gua x nak ketinggalan beb.


Yelah cuba korang semua tengok semula kelebihan iphone ni. Dah lah ada kamera lima megapiksel dengan flash LED(diod pemancar cahaya), Face time, perakaman video HD (definasi tinggi),tiga-axis gyro, paparan Retina baharu Apple dan yang lebih penting masa berbual sehingga 40 peratus lebih lama. Sapa yang x nak kalo serba lengkap macam tu!


That why I love digi


Kalo ada camera boleh lah gua update entri ngan gambar nya sekali kurang2 x lah korang bosan sangat dan kalo ada perakam video sudah tentu saat2 manis gua boleh dikongsi bersama.


Murah ja kan !


Jadi untuk mengelakan daripada gua berada di dalam helmet untuk selama2 nya maka gua decide nak join contest ni. Even x menang pown kurang2 gua dah cuba kan !


“Tuah kambing nampak di perut

Tuah gua menang ini contest”

26 comments:

Anna Boleyn said...

hehe good luck de'din. aih dah tak ter catch up da contest nuff. contest vaseline pon esok baru nak post.

De'din said...

kak hana..

ermm, tiba ja rasa rjin nak join tdi!

Wahida Nasution Thakhrim said...

all the best!! nak join tapi belum ada idea la..

De'din said...

wahida..

TQ..
nnti2 ada lah tu idea ..

HEROICzero said...

hak3 gud luck la weh~ gua pon mmg lama dah teringin nk pakai iphone. biarlah org hidang blackberry pon, gua mau iphone gk~ keh3

sizuka[Izzati] said...

goodluck.semoga murah rezeki menang contest:)

De'din said...

heroic..

TQ,, kalo kasi bb pown sapu ja..
jnji endset !
hehe

De'din said...

sizuka..

TQ,, harapnya menang

CgMas said...

Tak pe2. Bg De'din jalan dulu.. Lain kali CgMas lak nak join.. tp hadiah henfon gak, laptop pun ok!

De'din said...

cg mas..

hah.. mcam ni lah dedin cri..
tolak ansur... hihi
kalo ada rezeki insyallah x kemana kan ?

mirachantek said...

hello de'din. thanks for dropping by at my site earlier. thx kay

De'din said...

mira..

always welcome !

hamzah ian said...

gemok kambing.. heheh

De'din said...

kalo panggang pown sedap..
hehe

Mario said...

good luck yer...pttlah ramai yg buat n3 dg ni...hadiah best...

diana said...

selamat berjaya ye..
rajin betul join kontes ye..
ntah bile time saye nak rajin
macam awak pun saye tak tau..
hahha

enyheartsdiamond said...

goodluck yaaa :D

De'din said...

mario...

yupp..
sja2 ja best2 nak try ..

De'din said...

diana ..

thanks akak !

De'din said...

eny hearts..

TQ :)

|arieza| said...

wah semoga kamu berjaya :p klu xmng contest, korek tabung bank, sila cilok sebiji :p

De'din said...

arieza..

duit dlm bank untuk motor !
hihi

sugar2 kapas strawberry said...

hoyeah ! berusaha dedin !

hahah

De'din said...

kapas..

haha.. ada lgi 3 entri..
mls lah nak buat..
haha

Sir Marcello said...

hurm de'din pun join ek....
yup...iphone sangat2 mahal..xmampu nak beli...huhuhu

De'din said...

saja try nasib
mna nak tau kowt2 kena..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...