17 July 2010

Kanvas yang terukir kembali diukir!!

Salam semua,

Disaat ini semua nya sibuk membincangkan tentang lawatan ke Pulau Pangkor. Tapi saya tak rasa langsung nak join diorang untuk memberikan buah fikiran. Yang pasti saya tetap akan join diorang ke sana.

Semalam punya lah semangat nak makan KFC. Beratur punya beratur sampai lah turn kawan dedin. So macam besalah ayat cashier tu selamat datang. Then nak order lah. Boleh dia kata waktu dah habis kalo nak makan kat situ. Terus rasa kecewa. Penat oo beratur. Tapi dalam hati kata x pa lah jimat sikit duit minggu ni kalo tidak laju ja keluar..

Dek sebab kawan dedin nak sangat makan KFC. Maka pergilah lagi ke branch yang len. Yang kedua pun sama ja. Sampai yang ketiga baru boleh makan. Dedin ambil snack plate ja!! tu pon kekenyangan yang amat sangat!!

Tapi bukan tu yang dedin nak kongsikan. Tapi yang seterusnya!!

Balik rumah then buka fb. Ada owg tag dedin lah. Waktu zaman muda-muda dulu. Tgk lah gambar kat bawah ni. Hensem tak dedin?


Cuba teka mana satu dedin ? haha

Wohooo, kenangan lama kembali menggamit. Kayuh 'geret', cinta monyet, komik anak2 sidek, 'jengket2', 'tuju lemak', 'toi' , 'bekai' dan banyak lagi. Tak sangka hampa ingat lagi dedin.

Kisah yang paling x boleh dilupakan ialah kepak pembaris kayu cikgu math dedin. Dedin marah sgt tyme tu sbb baru lps kena cabut gigi. Kemudian teacher soh buat apa entah. Tyme tu lah dedin kepak pembaris tu. Jahat nya Dedin!!

Wah, nampak gaya kanvas yang pernah dedin ukir kembali menerjah fikiran. Sambil otak penat memerah mengingati zaman lampau. Otak dedin dah macam mesin perah santan dah. Sampai pening sbb nak try refresh kenangan lalu.

Maaf ya kawan2 sbb dedin ambil masa sikit nak ingat anda semua.

Dedin
  • Fb kembali mengukir zaman silam dedin
  • Trauma dengan doktor gigi
  • Senyum selalu =)
P/s: Maaf jika ada yg x faham entri ini.. bnyak terselit loghat utara.. tapi x lah pekat sangat..

24 comments:

Sir Marcello said...

geret? orang perlis ke?

De'din said...

sir macerlo..

owg kedah..
tapi tau selok belok perlis juga..
3 tahun disana..

nabilah abd rahman said...

rindunya zaman dulu2...bebas tanpa sebarang masalah...

De'din said...

nabilah..

yupp..
dedin pon..

Ann said...

ak xde kot gmbr skolh rendah..mujur dedin de yg tagged kn...

kAziShA said...

laa.kenapa plak pembaris cikgu tu yg jadi mangsa? hihikkk :P

De'din said...

ann..

gambar tu de'din ada lgi..
cuma x upload msuk fb je..

De'din said...

kazisha..

sbb geram kowt..
haha..

Sir Marcello said...

oh patutlah...pasal blah utara sana sebut gerek...dulu ingat depa sebut kerek...hahahaha

De'din said...

sir marcello..

malaysia kan kaya dgn loghat nya..
haha

Anne Boleyn said...

haahah ganas and berani betol dedin ni smapai patahkan penmbaris cikgu. hehe mmg kenangan lah kan zaman sekolah dulu2. tetiba cam rindu lak. hmm~


p/s: hari ni macam2 slot baru akan keluar di HLN. Ada petua, ada resipi, love quotes and banyak lagi. jemput baca yerr. :)


de'din..hana nak tau gak ape yang uni nya HLN ni. bgtau lah kay pendapat de'din dialu2kan. :)

De'din said...

kak hana..

tu lah dedin pon rindu..
tambah2 lgi bila jumpa balik gf
waktu kecik2 dulu..
dia still comel mcm dulu..
haha..

nak tahu ke?? nnti lah yer..

Sir Marcello said...

tue lah pasal...nasib bek aku ada skill adapt loghat orang..

sarawak jer belum khatam lagi~

De'din said...

sir marcello..

fulamak ckap nya..

Fatin Aliyya said...

hehe.aku paham ja..aku org kedah.=D

De'din said...

fattin..

Kita serupa..

HEROICzero said...

best ble tringat zaman dulu. heheh~

i wish i can turn back time. *sigh*

De'din said...

zeroic..

dedin too..
kalo boleh dedin nak sesuatu yg lbh baik dri ini..

Lovely Bella said...

huhu gmbr zaman skolah sume dh hilang sedehhh!!1

Sir Marcello said...

jauh perjalan..luas pengalaman..huhuhu

De'din said...

bella..

dedin ada cuma x upload ja..

De'din said...

sir marcello..

ye2..
betul tu...

Afiefah Safieni said...

ehh yg mana satu de`din ni...
gmbar kecik sngat x nmpak laa...
berani btul d`din ni...
nasib cikgu de`din baik...skrg ni bnyak cikgu yg suka pukul pelajar!!~

cik ku said...

wallawei...
cikgu zabidi n us faiz yg masih muda~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...