11 July 2010

Taklimat Latihan Industri

Salam semua,

I'm really confius right now. Huh, sekarang dah sem 3. That means sem depan sem 4 lah. Sem 4 ni kena buat LI. Kenapa??

Sebab saya dikehendaki menjalani Latihan Industri selama 22 minggu sebagai salah satu syarat wajib bagi penganugerahan Diploma Politeknik Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.

Tapi saya pening sangat sekarang. Kenapa?? yelah mana tak peningnya nak pilih govmen ke private?? nak p yang ada kawan ke x?? syarikat mana?? nak ke dia ambil??

warghhh, saya ada masa 3 bulan ja nak cari tempat nak LI ni. 3bulan lama tu. Mana ada lama pejamcelik2 cukup lah 3 bulan. Senior kata kalo pergi private dpt elaun. Macam best ja kan. Tapi saya bukan nak tu saya nak pengalaman. Ada juga senior kata kalo LI kat gov silap2 keja lipat kertas ja lah.

Ada sesiapa ada suggestion untuk saya? kalo ada leave lah comment kat bawah tu.

OK.. Full stop fasal Li

Sekarang let move to the FIFA FINAL WORLD CUP 2010!!


Tak sangka pula Spain ngan belanda masuk final! macam tak logik ja kan. Tapi tulah bola! Bola tu bulat. Apa2 pun semoga Spain menang WC tahun ni. Sebab saya sokong Spain!! Tu pon sebab Malaysia tak masuk WC. Bila rasa nya nak dapat kumpul ramai2 bersorak menyokong Malaysia macam penyokong Jepun dan Korea buat sekarang. Malaysia bila lagi?

De'din:
  • Saya nak LI belah2 Alor setar ja
  • Hidup Spain
  • Menanti bila nak sokong Malaysia
  • Senyum selalu :-)

6 comments:

Amyna said...

ermm..pada pendapat myna, better p swasta..d sana macam² pengalaman din leh dapat.. lagipun setengah syrkat akan kasi elaun juga, if x kasi elaun pun mana tau ada rezki dorunk nak amik din koje sana after abis study.. InsyaAllah.

nasha said...

bg sy private..byk mende boleh belajar tp kene jgk tgk company tu cmne..pasal elaun tu, kenelah berkorban skit...klu diorang nk bagi, alhamdulillah..untung2 lepas LI diorang terus amik keje..yg penting skang tuk dpt pengalaman n terus score dlm LI..

pasal kawan pulak, tak pyh le ikut2 kwn..sorang2 pun boleh per...lebih senang..tk byk konflik..(hehe..maklum sy pompuan n penah praktikal sesame member..)

sekian, dari saya...wassalam..huhu

De'din said...

myna..

sbb tu dah decide nak p swasta..
elaun x kisah sgt..
kalo dapat tu rezeki..
kalo x dpt nasib badan lah..

thank 4 the opinion..

De'din said...

nasha..

mmg nak p private..
kalo dpt keje trus mesti best kan..
pengalaman tu yg nak di cari..

kawan...
tulah mesti 'renyah' kalau praktikal ngan kawam..
pasti tiada pertikaian..

thanks 4 the opinion

Anne Boleyn said...

better pergi private lah de'din.. :)banyak menda ley belajar. takut klu g gov kang dok rilek jerr huhu

De'din said...

hana..

huh..
pning lah pilih tmpat nak li..
swasta pon bnyak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...